top of page

Det blir aldrig som man tänkt sig

Jo det kanske det blir ibland. Absolut. Men inte alla gånger. Och inte heller denna gången. Inför våran resa hade jag svårt att tänka mig hur allt skulle bli. Jag tycker det är svårt att se framför mig och ha förväntningar när jag ska till platser jag aldrig varit på. Färdas på ett sätt jag aldrig gjort. Aldrig tidigare rest med min familj i detta stadiet (alltså med en treåring, diabetes osv). Samtidigt hade jag såklart förväntningar. Förväntningar på att vi skulle må bra, ha roligt, det skulle va härligt osv. Och no shit BIG NEWS så blev det inte. Resan började med att jag kraschade fysiskt och mentalt. Det följdes av otacksamhet och gnäll. Från mig. Och nej de här första veckorna har inte varit ett haveri och jag har inte varit en blöt fläck på golvet som gnällt 24/7. Absolut inte. Vi har haft många fina stunder. Tack och lov. Men jag har kämpat hårt med mig själv och nu det sista har Patrik fått kämpa hårt med en otacksam och gnällig Johanna.


Jag hade stora planer för hur jag skulle dela med mig om våran resa. Först skulle jag vlogga. Men redan innan resan insåg jag att det var en dålig ide. Jag vill inte lägga massa tid och energi på att filma och redigera. Vloggandet är nåt jag gör för det är kul och inget jag tjänar pengar på. Och det tar mycket tid att filma. Och det tar mycket fokus och energi. Istället bestämde jag att jag skulle skriva här. Dels för dig som är intresserad men även för min egen skull. Kul att läsa i framtiden och ha med en liten dagbok med minnen. Men när allt som står här ovan hände blev fokus här och nu, vara hos och med min familj på alla plan. Och det fanns inte lust eller sug om jag ska vara ärlig.


Det är bättre nu. Jag har kommit förbi min "krasch" och efter diskussioner med Patrik insett att jag varit otacksam och gnällig. Eller rättare sagt så har jag hamnat i negativ mönster. Lagt fokus på fel saker. Det här som jag brukar va bra på har jag tappat bort. Jag jobbar mig tillbaka och här är jag nu. Jag ska berätta mer framöver. Berätta mer om vår resa ner och hur det gått. Jag ska berätta om hur jag mått och varför. Jag ska berätta lite mer om våran resa, vad har den kostat, var kommer den kosta, hur var vi tänkt osv.


Ta alltid han om er hörrni. Det är så viktigt. Och att det är ett aktivt jobb, glöm inte de. Välmående kommer inte gratis! KRAM!


Comments


bottom of page