top of page

Du behöver inte välja

Jag upplever att vi idag lever med att vi måste välja en viss livsstil och sen måste vi comitta till den 100% och leva oss in i livsstilen. Såklart behöver vi inte detta men jag upplever att det ofta är så. Det går lite i linje med det här all-in-beteendet som vi har idag. När vi till exempel ska göra en förändring i vår livsstil, ja då ska vi gå från 0 träningspass per vecka till 5 träningspass per vecka, vi vänder upp och ner på kosten och kör kostchema med helt ny mat som vi kanske egentligen inte gillar. Osv.


Jag jobbar just nu med att komma igång med min meditation, för att jag tror det är något jag kommer må bra av och göra min tillvaro och mig bättre, lugnare, starkare osv. Samtidigt så kommer jag fortsätta träna svettiga och intensiva crossfit-pass, jag kommer köra mina tunga styrkepass på gymmet och jag kommer köpa en kebabpizza med pommes om jag är sugen. Jag vill liksom ha allt. Och det kan jag väl? Såklart jag kan! Jag tror detta är en anledning till att vi ofta misslyckas. Vi går all-in och tror att vi måste ändra hela livsstilen bara för att vi vill lägga till en ny vana.


Jag gör en del förändringar i mitt liv just nu. Försiktigt och lite i taget, ibland ett steg tillbaka, testar igen, gör om. Inte att jag vänder upp och ner på mitt liv från en dag till en annan. Ett exempel: jag har alltid druckit mycket pepsi max och för ungefär ett halvår sedan drog jag ner och bestämde att det endast skulle handlas hem på helger. Hade jag hemma kunde jag dricka en burk varje kväll. Det var till stor del bara en vana, fanns det så drack jag. Och nu har jag tagit näst steg: ingen mer läsk hemma (även julmust är en stor favorit). Kalas, semester, äta ute ja men då går det fint, men inte hemma hos oss till vardags (helger inkluderat). Med detta vill jag visa att jag långsamt dragit ner på min konsumtion av läsk. Inte förbjudit. Fortfarande inte. Men ändå minskat. Och det har jag gjort för jag vill, det är för mig en onödig kostnad och det ger min kroppen ingen näring alls. Jag gör det inte för jag borde, måste, ska osv. Jag vill göra det för min skull och jag känner att jag inte vill ha den vanan i mitt liv mer.


Jag har ett exempel till: som jag nämnde tidigare försöker jag lära mig meditera. Jag kör just nu korta små guidade meditationer, helt oregelbundet. Det är det jag gör på detta "området", jag har inte börjat äta veganskt, skriver mantran, bytt klädstil osv. Det är annars vad jag förknippar med meditation, en viss klädstil, äta veganskt osv. Men det är jag inte ute efter. Jag vill meditera så det gör jag. Punkt.


Vi kan väl plocka ihop godsakerna från allt det vi vill ha och skapa VÅR LIVSSTIL. Eller hur? Ja men det gör vi, det är en plan!


På återseeende :)コメント


bottom of page