top of page

Resan ner del 4: Frankrike & Monaco

Efter Italien siktade vi in oss på Monaco. Vi ville köra en heldag med turistande där och sedan vidare mot Nice för övernattning.


Monaco var nåt som kändes kul att se, roligt att checka av ett besök där. Och vi hade en toppendag, otroligt fin och ren stad. Otroooooligt många trappor (men nästan alltid en rulltrappa också, utomhus liksom?). Vi besökte casinot, eller alltså utanför, en strand och ja men hela staden typ, den är inte så stor. Vi hade nån timma med regn och då shoppade jag och Doris var sin väska på Zara. Vi käkade lunch på en restaurang nere på strandpromenaden. Ah men inte så mycket mer att säga tror jag, det va nice och kul med ett besök för att ha sett Monaco. Men inget ställe jag har behov av att åka till igen eller nånstans jag skulle vilja va flera dagar!


Nice

Men snälla dra mig baklänges, Nice typ nockade mig? Från första sekunden så kände jag HIT SKA JAG IGEN. Redan när vi kom körandes i bilen. Vi bodde en natt uppe i bergen (typ en mil "ner" till Nice") och sen spenderade vi en dag i Nice. Alltså det var den sjukaste strandpromenaden här, det blåaste vattnet (vattnet var helt sjukt!!!!!) och staden precis brevid stranden. Gamla staden med en mysig marknad, sen shoppingen, ah men det var så härligt. Älskar stora och långa strandpromenader och när staden ligger ihop med havet och stranden. Hit ska jag 100% åka på en vuxenresa med vänner. En weekend här alltså!!!!


Antibes

Vi drog vidare till Antibes efter Nice där vi bokade in oss två nätter på ett hotell som hade pool osv så vi skulle kunna bada och chilla lite igen (inte gjort sen Italien). Vi bodde lite utanför Antibes så vi tog bilen in en kväll för att äta middag och jädrar vilken mysig stad!! Tydligen ska det bo mycket svenskar i Antibes, inget vi märkte av dock. Hamnen va helt galen, aldrig sett så många gigantiska båtar i mitt liv. Småbåtarna här va som största båtarna hemma typ. Hit kan jag tänka mig att åka igen, vi hann inte med så mycket eftersom det bara blev två dagar!


Cannes

Vi tänkte faktiskt skippa Cannes, men sen kände vi att det va lika bra att kolla när vi passerade. Även här körde vi en turistdag och gick runt, men alltså inte nåt såld på Cannes, det va fint och lyxigt men näe det blev inte nån favorit. Inte i jämförelse med Nice och Antibes.


Summerat om Frankrike: det här var min första resa hit och jag har aldrig kännt att jag velat åka till Frankrike eller specifikt Nice och Antibes men jädrar vad impad jag är!! Det var helt fantastikt!! Helt såld blev jag. Frankrike vill jag verkligen se mer av!


Lunch i Monaco. Dyraste lunchen på resan, över tusen kronor för oss tre!!

Monaco

Monaco

Monaco

Monaco

Monaco