top of page

Resa ner del 3: Italien

När vi varit några dagar i Österrike ville vi ha vämre, sol och bad. Österrike var som jag skrev nice, men vi hade det lite kyligt (15-20 grader). Därför tog vi en långkörning ner mot Italien och Gardasjön. Vi tog ett lek- och sigtseeing stopp i Innsbruck i Österrike och kom fram till Italien vid 22-tiden, checkade in på hotellet och la oss direkt.


Sen blev det poolhäng, promenad ut med gardasjön, lunch vid sjön, löpturer, middag vid sjön, poolhäng och massa chill. Så härligt! Sista dagen i gardasjön bytte vi sida och turistade runt.


Vi bodde på östra sidan, typ mitten tror jag, i en stad som hette Lazise. Vi trivdes bra där och hade nära att promenera in till centrum. Dock va stranden sådär, dels var vattnet typ brunt och sen va de såååå mycket folk och de va massa campingar nere vid stranden. Man kunde inte gå ner hur man ville till stranden heller för det var liksom campingarnas mark. Sånt här är ju så tråkigt och tröttsamt, vi hade samma problem när vi va på phu quoc i Vietnam. Som svensk och van vid att få röra sig fritt tycker jag det är så trist med sånna här begränsningar.


Jag hade läst att det va bäst norrut och på västra sidan därför drog vi till den sidan sista dagen. Vi besökte då: Salo och Limone Sul garda. Verkligen skillnad mot södra sidan, här var vattnet otroligt klart och fint och det va mysiga byar med smågator och vi kom lätt ner till stränderna. Södra sidan va inte hemsk, vi hade det superbra, men den va inte magisk och fantastisk. Limone sul garda va otroligt mysig med småbutiker och restauranger i små gränder, dock va det ganska mycket folk här, men det va bara mysigt :)


Vi rullade vidare och hamnade då i Ceriale, anledning till det valet var att vi ville ha ett stopp på vägen innan Frankrike. Vi tog två nätter här för att få lite tid att bada och chilla en dag innan vi skulle ta oss an Monaco och franska rivieran där vi hade tänkt oss mer turistande/vandra runt osv. Ceriale va mysigt och vi hade det bra, en liten lugn stad med en medelålder på kanske 73?? Det va så mycket pensionärer!!!!!!!! Men gulligt och mysigt!


Sen rullade vi som sagt mot Monaco och franska rivierna, mer om det i nästa inlägg!

Äntligen pool-bad för Doris, som hon väntade på att vi skulle på semester i början av resan.

Lasize

Lasize strandpromenad

Morgonlöp

Och lite karusell-åkande i Salo.

Limone Sul Garda

Alltså alla gatuskyltar såg ut såhär i staden, hur gulligt?

Strand i Limone Sul Garda, älskar stenstränder, så trött på all sand!!

En fika på stranden i Ceriale

Mycket spring i de där benen. Den hör bilden togs för övrigt några minuter innan hon satte sig mitt på gaten och kissade....

Salo

Cooling på promenad!
Comments


bottom of page