top of page

Resan ner del 1: Skövde - Tyskland

Lördagen den tredje September packade vi in oss i bilen, stängde ner lägenheten och vinkade hejdå till vänner och familj som kom för att säga hej då.


Första etappen blev kort då vi beslutat att svänga förbi Åsa (Kungsbacka), där Patriks familj bor. Det bjöds på kalas på söndagen + vi ville passa på att hänga med dom lite innan det bar iväg. Vi hade en otrolig sensommarhelg i Sverige och vi hade fina soliga och lugna dagar. Vi stannade tills på måndagen då vi styrde vidare ner mot Skåne och Ystad.


Vi bokade en snabbfärja som åker Ystad - Sassnitz. Varför vi valde just den här färjan är för jag visste att den fanns och det kändes najs att den va snabb och att vi hamnade i Tyskland direkt, slippa bilkörandet i Danmark. Den färjan gick ok, men fy vad jag mådde dåligt i början då det gungade som tusan.


När vi kom fram till Sassnitz var klockan typ 18. Vi letade upp första bästa matställe och tog oss en pizza. Efter mat i magen letade vi upp ett hotell där vi kunde sova över natten och vi hittade ett i Stralsund och rullade då vidare några mil dit. Vaknade upp i Stralsund med planen att köra mycket bil den hör dagen, vi ville ta oss långt ner och mata oss genom Tyskland. Men för att lufta benen (och Doris) tog vi en morgonpromenad med lekplatshäng och inhandling av frukost.


Sen körde vi bil, lite pauser, körde bil. Vi hade inte bestämt våra stopp innan vi drog, men kände när vi väl va iväg att vi ville till Österrike och bara köra oss igenom Tyskland. Därför tog vi beslutet att köra på och sov denna natten i bilen. Vi stannade till på en rastplats (där andra lastiblar/husbilar/bilar) också stod och sov. La ner Doris i baksätet, hon hade redan somnat för vi körde till typ 01, fällde ner var sitt framsäte och så sov vi några timmar. Vaknade och köpte oss lite kaffe och frukost för att sedan köra den sista timman till Östterrike och Salzburg. Att sova i bilen fungerande verkligen bra. Det är såklart inget hållbart sätt att resa på och att ha som rutin, men en natt var inga problem. Nu är vi bara tre så det fanns plats och vi sov ju inte åtta timmar kvalitetssömn. Det blev kanske fem timmar med 2-3 uppvak. Men över förväntan och eftersom vi är på semester, chillar på dagarna och sover på hotell de andra nätterna tyckte jag det va ett bra val!


Österrike tar vi i nästa inlägg. Men jädrar vilket land hörrni, mitt första besök i Österrike men inte sista. Sån otrolig natur och mäktigt!


Packning pågår, innan vi börjat lasta in i bilen va de lite kaos hemma :))))))


Kylnox, barnvagn, bärväska. Lite av packningen..


Promenad i Åsa med farmor och farfar.


Plockar tomater i farmors växthus!


På färjan Ystad - SassnitzMorgon efter en natt i bilen!
Comments


bottom of page