top of page

Resan ner del 2: Österrike

Det här var mitt första besök i Österrike och jag visste det skulle va fint och häftigt men snälla. När vi kom körandes i bilen och bergen började så grät jag en skvätt till och med. Jag har alltid väldigt nära till gråt + resans första dagar var inte de stabilaste jag haft i livet direkt. Men vi tar det från början hörrni.


Som jag skrev i förra inlägget sov vi en natt i bilen och när vi vaknade upp hade vi en timma kvar till Salzburg som var vårt första mål i Österrike. Vi google-mappade fram en park med lekplats. Väl där bytte vi först Doris insulinpump (rutinbyte) och sen hände vi i parken och lekte. Blev hungriga så efter lite ny research styrde vi mot gamla stan. Käkade en baguette med panerad fisk på torget, strosade runt, Doris somnade och vi tog oss ett glas på en uteservering, strosade lite till, käkade en glass osv. Salzburg var fantastiskt. Det var så lugnt? Jag kände mig så otroligt harmonisk och lugn så fort jag kom till Österrike. Och som sagt Salzburg och gamla stan va i mina ögon otroligt!


Vi bestämde att vi ville bo nånstans utanför uppe i bergen. Körde ett race på hotels.com och hittade ett hotell med nice utsikt, bra pris och rum med kök. Stannade på Lidl för att handla lite, Doris bajsade på parkeringen (ah men det va såklart inte meningen, men det blev så :))))))))). Och jädrar vilka vägar det var sen upp till hotellet, de 3-4 milen tog en stund. Många svängar om man säger så.


Här stannade vi sen tre nätter. En dag körde vi en vandring i berget där hotellet låg, en dag körde vi utflykt till Zell Am See, besökte nåt vattenfall med en fin damm osv. Vi hade lite halvbra väder här, en dag ganska mycket regn vilket satte lite stopp för aktiviteterna. Men vi hade det ändå så gött, chillade och va ute så mycket det gick.


Summering av Österrike: magisk och otroligt mäktig natur. Vill 100% åka tillbaka hit. På sommaren. Åka skidor här kvittar mig lite, men att vandra och bara av där i miljön. Jag är ingen som älskar att vandra, eller jag gillar det men inte liksom galen i det, men med de här vyerna och miljön. Otroligt!!! Ser fram emot att jag och Patrik ska resa hit om kanske 15 år när Doris inte vill följa med oss längre (eller kanske vill följa med kom jag på för då kan hon ju gå själv...)


Nästa stopp är Italien, det tar vi i nästa inlägg :)


Pumpbyte!

Väskan med lite av diabetesprylarna vi har med oss.

Salzburg

Utsikten från vårt hotell

Fika i Zell am See

Zell am See

Zell am See

Sigmund Thum Klamm wasserfall

Sigmund Thum Klamm wasserfall

Sigmund Thum Klamm wasserfall

Sigmund Thum Klamm wasserfall

Sigmund Thum Klamm wasserfall

När vi vandrar med Doris har vi en Thule sapling. Är så nöjd med den, haft den sen hon vart ett år och nu är hon tre. Tror hon väger 19 kg just nu och det funkar fint än. Det är väl dock sista året nu, tror den är upp till 4 år/20 kg typ.

Fikapaus på vandring

Vandring där vi bodde

Det går verkligen inte få fram på bild hur fint och mäktigt det är. De måste upplevas! Och så gulligt med alla kossor och får som går runt på hela berget!
댓글


bottom of page