top of page

Veckans träning v43

Måndag

Ben och bål (hemma, pass från mitt löpschema)


Tisdag: vila


Onsdag

Morgon: cykel 1 h och överkropp 30 min (bönkpress, en-arms-rodd & omvända flies)

Kväll: yinyoga 60 min (online via som med studio stilla)


Torsdag

Morgon: Intervaller på löpband + lätt benstyrka (från träningsschema, mer prehab & spänst)

Lunch: 600 meter simning i havet


Fredag: vila & massage


Lördag

Morgon: inspelning online bootcamp 40 minuter

Kväll: 30 min hike7bergsklätring (planen va en jogg men det blev inte riktigt som tänkt med terrängen, vilket gjorde att jag jogagde cirka 10 minuter och klättrade 20)


Söndag: vila (tror jag? minns inte en tror inte de va nån träning den här dagen)


Veckans låt: Unstoppable R3HAB Remix - Sia R3HAB


Veckans bästa pass: Måste säga simningen i havet, alltså så häftigt??????? Kändes liksom mäktigt på nåt sätt? Kan inte förklara riktigt. Dock fick jag massa vatten i munnen och alltså det här salta vattnet? Fyfan! Måste få hjälp med hur jags ka sluta få vatten i munnen. Men så taggad på att lära mig simma mer!! Vilken skillnad det va att simma i havet, 600 meter gick så fort. I pooolen tar det ju evigheters evighet och är så trist!


Veckans reflektioner: Som du kanske uppmärksammat har jag börjat cykla och igår (måndag v44) körde jag crosstrainer i 90 minuter. Jag började ju med löpschema för fyra veckor sedan? Vad hände med mina långa löp på 100 minuter och uppåt?

Jo, det är såhär att jag har fått ont i mina benhinnor, hälsenor och lite i ena knät, inget som gör att jag inte kan springa/gå men har fått känningar. Detta får jag alltid då och då, speciellt när jag försöker springa mer och speciellt när jag springer på asfalt. Här som vi bor är det bara asfalt och ska jag springa trail (stig) blir det så sjukt kuperat att jag måste gå för att hålla pulsen nere (som jag vill på långpassen). Springa trail är för de flesta skonsammare och en fördel. Inte för alla men för många. Och för mig är det så, jag kan inte nöta asfalt. Men här hade jag inget val vilket nu då gjort att jag har problem. Därför får jag köra lite alternativ på vissa av mina löppass: cykel och crosstrainer. Saknar skogen hemma i Sverige!


Kom ihåg att det nästan alltid finns alternativ. För att en träningsform inte funkar behöver vi inte utesluta träningen. Även om den första känslan är så. Jag känner likadant tro mig, jag blir arg och iriirterad att jag inte kan springa och vill trotsigt sitta med armarna i kors. Men jag vet samtidigt att det inte är nån lösning och det är jag som bara mår sämre av att jag är inaktiv. Nu kör jag alternativ tillsammans med att jag jobbar övningar, massage, stretch och foamrolling för att få bukt med mina "skador"!Comments


bottom of page